Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
I vår tid talas för litet om döden. Döden är en naturlig fenomen, men anses ofta en tabu. Vännerna har frågat mig om jag kunde skriva om dödens sammanträffande i läkararbete. Mycket har jag redan skrivit och väntar att komma ut en dag....


DÖDEN

När jag lever, existerar jag ,
är jag inte död.
När jag är död en gång,
existerar jag inte mera, jag lever inte!

Är dödsfruktan, dödstanken
svårare att uppfatta än själva döden?
En överlämnar sig i dödens händer lugnt
som om han väntat det länge,
en annan kämpar ängligt.

Oftast ger döden sitt hugg åt dig
överraskande.
Då finns det inte mera sentimentalitet,
tiden att vänjas är slut.
Ett ögonblick och jag kan vara borta!
Döden är vinnaren, befriaren
oväntad ofta även nådig.

En gång då döden träffar dig
ger den inte efter.
Döden tar dig i sin hand,
leder dig med sig,
greppet är fast, du följer med
ville du eller inte.

När döden har anlänt,
får själen vingar, försvinner dit,
varifrån den en gång även kom.
Allt känns stå tomt......
En djup tystnad och frid råder

Döden är mäktigast i naturen.
Att dö är naturligt.
Frukta inte döden!

© Heikki Hellman




Fri vers av Heikki Hellman
Läst 186 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-02-16 08:24



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Heikki Hellman
Heikki Hellman