Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Första gången jag såg någon dö

Jag såg en tant dö idag
Hon kedjerökte och hade knallrött hår
Hon blev hämtad med ambulans på bår
och jag stod och gömde mig
i trapphuset

Jag hade handlat cigaretter åt henne
Hon hade en son med långa ben
och glasögon som hälsade på henne ofta
Nästan varje dag

Det kändes konstigt att se någon dö sådär mitt i
På rasten rökte jag upp hennes cigaretter

Hon behövde dem inte längre

Ett tag hade jag meningen på spåret
i form av en röd tråd som fortlöpte genom mitt liv
Men det är svårt att hela tiden tänka på
vad som är menat och vad som är slumpartat
Det blir som en slags skuld man till slut
försöker göra sig fri från

Röken och tantens själ dansade upp mot skyn
och kvar stod jag i sandaler på asfalt mitt i livet
och bara fortsatte vidare i trapphus
efter trapphus och endast kom ihåg
hennes knallröda hår




Fri vers (Fri form) av swimsus@gmail.com
Läst 518 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2011-02-17 22:41



Bookmark and Share


    Shush
Håller med användaren "Fredax", detta var helt underbart att läsa. En fascinerande text skriven på ett humoristiskt sätt, men med ett gravallvarlig underton.
2012-03-23

    balalaika
fint skrivet
och bra reflekterat
empati
kärlek
2011-02-27

    fredax
en underbar text som ger många bilder
lättläst med ett allvarligt budskap.SUVERÄNT!
2011-02-19
  > Nästa text
< Föregående

swimsus@gmail.com
swimsus@gmail.com