Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fasader

Du har inte mycket på dina
vitrappade väggar
Jag frågar
och du förklarar tålmodigt
som du brukar
(vad du får stå ut med!)
att varför börja klä en fasad
när man ännu inte är klar med sig själv?
Jag nickar oförstående
som jag brukar
och får syn på den tomma ramen
ovanför din säng
Jag frågar inte
varför du har ramat in ett vitt ark
och hängt upp det på väggen
för jag är rädd, så rädd
att du ska säga
att det är en bild av
mig

bakom fasaden




Fri vers av Zandra Flygh
Läst 556 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2011-02-18 19:10



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Det är en ren njutning att läsa dina rader Zandra!
2011-07-07

  Katarina O´Nils Franke
Fasader är svåra, människor är svåra. Den här dikten berättar det på ett bra sätt. Fint
2011-02-20

  Larz Gustafsson VIP
Ingen av oss är oskriven. Många ser sig dock som självskrivna.
2011-02-20

  TrollTörnTrappan VIP
Tänkvärd! Bra bild :-) Genom sin personligt nystande nerv (lika nyfiken som blasé) blir denna dikt ett helt litet drama.
2011-02-19
  > Nästa text
< Föregående

Zandra Flygh
Zandra Flygh