Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

MINNEN

Vi hade som vana att sträcka ut oss i gräset
på vida öppna ställen och fantisera.

Hon älskade
doftande blomsterängar på bergen,
jag älskade
glatta klippor vid havet och havsstrand.

Från bergssluttningen såg vi herden vandra
på bergsdalens betesmark med sin hjord,
hon uttalade träffande, titta
"en massa får liksom löss i håret!"

Om våren på havsklipporna
lyssnade vi på fjärran havsfåglars "snack",
jag förklarade för henne
"där pågår fågelspelet!"

Spelet på berget, spelet vid havet!





Fri vers av Heikki Hellman
Läst 184 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-02-19 07:50



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Heikki Hellman
Heikki Hellman