Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Av likgiltighet stämplad!

Här förs ibland fram hat, ilska med mera
mot det kan man agera ja protestera.
Men drabbas man att någon ser på en
med likgiltighet då kan man glömma
bort att fråga, undra, man kammar noll
det är, som att försöka gräva fram
svar ur en bottenfrusen tundra.

Likgiltigheten utlöser ingen reaktion
är ingen reaktion, likgiltigheten är inte
en början den är ett slut, detta lär en
viss vis person ha sagt.

Så drabbas man av likgiltighetens stämpel
då är det lika bra att ge upp på direkten.
Men ångrar sig den, som har väckt den
då har den, den här goda effekten att
då slår tystnaden tillbaka där, som
en boomerang på direkten...

Ja, det blir att smaka på den egna konfekten!






Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 240 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-02-19 17:33



Bookmark and Share


  thyra
Det är bra att du tar upp det här. Det händer oss alla från och till att våra skrivarvänner inte har tid med oss. Då får vi ha tålamod och minnas de tider då vi skrattat och haft kul :) Men texten väcker upp bra, för ett enda litet ord ger mycket värme och det behöver vi alla. Text som fick mig att tänka! Tack!
2011-02-19
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt