Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

DIKTEN ÄR DROG

Dikten är drog.
Dikten är knark.
Dikten lindrar, lugnar smärta
Dikten underlättar ångest.
Således är det inte att undra
att jag har skrivit
under några år
några hundra dikter.
Jag kan snart konstatera att
jag skrev en dikt varje dag
de bästa dagarna ett par.

Mina dikter speglar
min ångests djup,
nästan ett halvsekels förflutet
samlevnads pinande gatlopp,
som uppstått av plågoriset
som min Skapare sände mig.
Mitt tålamod och min sisu
är satt på hårt prov.

Jag skriver mer dikter.
Dikternas antal skvallrar
hur många nätter
jag var vaken,
mina drömmars antal,
min längtans smärta
och min saknad.
I mina dikter tjuter
en liten, värnlös varg
som söker en försvunnen värld,
en vän.
Saknadens smärta berör.

I mina dikter undrar jag
hur många expressiva,
drastiska ord har blivit utan bruk.
Många saker och ting
har jag inte ännu bearbetat till dikt.
Skalden har ännu mycket att göra.




Fri vers av Heikki Hellman
Läst 227 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-02-20 03:45



Bookmark and Share


    AA VIP
Håller med om att dikta, skalda blir som en drog. Tankar om varandets olika vedermödor formuleras till ord som skickas ut i rymden. Somt berör annat stör....AA
2011-02-20
  > Nästa text
< Föregående

Heikki Hellman
Heikki Hellman