Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
om att komma hem ensam, full och bedrövligt behöva inse att det där med alkohol inte alltid är särskilt roligt.


spegelfylla

Det är någonting med spegelbilden som känns fel,
står i ett badrum klockan 3 på natten
och allt jag har framför mig känns fel.

Det är inte jag som står där med blodsprängda ögon
fumligt rullande över en blottad och naken manskropp,
det är någon annan.
Så vem i helvete är det? Sådär ser ju inte jag ut.
"Vem du än är; gå och lägg dig, jävla fyllesvin!"

Men han går inte, han blott står där.
Vek och med dålig hållning,
trötta ögon och händerna som osäkert och trevande
sträcker sig efter diverse hygienprodukter
som egentligen inte tycks vara gjorda
för att i denna specifika situation fylla någon funktion,
de är helt enkelt delar inrotade i rutinerna hos denne eländiga spegelman.

Sen vänder den sig till sist om, ett taffligt försök att släcka lampan för att radera den bedrövliga synen ur minnet misslyckas
och med en sista vädjande blick ber jag honom bli den han brukade vara,
sedan böjer han sig lik en fickkniv
och spyr ut sina vämjeligheter över mina fötter.




Fri vers av carl.s
Läst 222 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-02-19 21:00



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

carl.s