Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

DIKTEN BERÖR

Dikten berör.
Dikten inspirerar.
Dikten hänför och uppmuntrar!
Dikter tillfredsställer.
Dikten skrivs av behov och glädje.
Lite lättja hjälper väl till.

Dikten knappast doftar i sig själv,
men den kan väcka
en upplevelse, ett äventyr
bland dofter.
När jag diktar, är jag som känsligast!
Mina sinnen är mottagligast.
Då har jag fint öra,
jag kan höra till och med
blåklockorna ringa
Mitt luktsinne kan igenkänna
violens veka doft.

Den som vågar beröra dikten,
den berör dikten!
Versernas källa ligger
i ett äldre huvud mellan öronen.
Målet är förskaffa, ösa ur
dina rika känslors och kännedomars
källor till ord.

God morgon, du liten lyriker,
ditt tillfälle kommer en dag!
Då gör du din succé.
Ordflödena kan vara ett mål,
men inget tvång!




Fri vers av Heikki Hellman
Läst 292 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-02-20 08:30



Bookmark and Share


  arja savela
Hög igenkänningsfaktor. Mina dikter brukar börja med en strof och sädana halva dikter finns överallt ex. på använda kuvert.Inspirationen kan komma från egentligen vad som helst, mest nöjd blir jag om jag lyckas få till många tolkningsmöjligheter. Dikten berör!!!
2011-02-21
  > Nästa text
< Föregående

Heikki Hellman
Heikki Hellman