Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

MAJ

Maj, månad före sommarn
är förväntningarnas dröm!
Än dock finns det i min "stuga"
ännu en halv meter snö.
Jag har illusionen att
snöflingorna, iskalla tårarna,
väter mig.

Jag vaknar i verkligheten.
Jag hör trädgårdsångaren.
Dess sång är som en spinnande vävnad.
Jag luktar häggens stickande doft.
Färska murklor smakar inte.
Solen värmer, jag har röd om kinderna.
Mitt sjätte sinne är inte vaken,
friden råder, inga faror!
Jag förnimmer tidpunktens grönska.

Värden heter Göran, värdinnan Karin.
De gör efter deras bästa.

Konvaljens doft bedövar ute
jag "bongar" Nortons i garaget,
en Ariel, jag finner ingen Harley.
Släktmötena är inte en bröllopsfest!
Sekreteraren räknar "skallarna".
Gästbokens underskrifter stämmer ej?
Någon måste snylta!
Svalorna skriker i luften, det är sommar!
Vi lever spännande nätter utan natt.
Iris kusin blåser i en trumpet årsberättelsen,
Henrik lyssnar på noggrant.
Sommaren lär bli solhet,
men inte alltid glödande!

Kyrkosjöns yta en glittrande spegel
i senvårens kväll
havande ungmödrar,
nya barn fyller snart världen.
Livet är en gåva,
två unga älskade, Anders och Berit,
sommaren är en rikedom, en kärlek,
på sommaren besannas drömmen!





Fri vers av Heikki Hellman
Läst 184 gånger
Publicerad 2011-02-20 09:29



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Heikki Hellman
Heikki Hellman