Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Undrar


jag undrar
hur vätska flyter
egentligen

hur långt borta
stjärnorna är
som glittrar
på himlen

och jag undrar
vem fan det är
som castar adam sandler
i alla filmer

är det bara jag
som märker hur hårt
han suger

och jag undrar om
schrödingers katt
lever eller är död

undrar hur beethoven lyckades
komponera
sina fantastiska verk
även sedan han blivit döv

hur människor kan blunda
när en sjuårig flicka
inte ens har bröd
men får agera far och mor
till sin fyraåriga bror
i afrika någonstans
där dom bor
smittade med HIV

och funderar på hur
typer som du
står ut med er själva
medan många vettiga
tar av sig sina liv

undrar varför
en slalombacke har typ
tusen pinnar

och huruvida
det fallande trädet
i den öde skogen
låter
eller inte

undrar hur roger
lyckas behålla sin fru
trots att han är roger

förstår mig inte på
homofober
som tycker att
jonas gardell är rolig

smygrasister
som älskar kebab

grubblar på
om ett plus ett alltid blir två
ibland borde det kunna
bli nåt bättre än så

en droppe plus en droppe
blir ju en droppe

du och jag blev ju tre

och jag undrar
hur borgarna resonerar
när dom utförsäkrar sjuka
medan dom rika får mera

undrar hur vuxna fungerar
när dom slår sina barn

min far och jag
råkade lyssna
på radion härom dan
när dom berörde problemet
han rodnade
och bytte skyndsamt kanal

jag undrar varför folk
gillar tuggummipop
men inte riktig musik
inte poesi
sådan med själ i

och hur alla
försvarar
sina flygresor
när dom ser
planeten förfalla

och var det bara jag
som trodde att
kevin spacey
verkligen
kom från K-Pax

undrar hur flaskposter
når rätt adress

och hur tyska folket
tänkte när dom
kuvades
av hitler

hur svenska folket
låter sig kuvas
av reinfeldt

om jag är den enda
som inte vill resa med
hurtigruten

och varför
kreti och pleti
fördömmer graffiti
men tycker det är helt okej
att bli dränkta av reklam

undrar varför
lasse berghagen
och maud olofsson
numera är folkliga

undrar varför karaoke existerar

och vem som kom på
den idiotiska idén
med julbord

och att anna books
"abc" fortfarande
hörs hela tiden

den var ju aldrig bra
inte ens i närheten

jag undrar
och undrar

men fattar ändå

typ

ingenting
















Fri vers av Staffan Welroos VIP
Läst 432 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-02-20 22:16



Bookmark and Share


  thyra
Fint flöde och tänkvärda undringar i din text. Ser den som en som kommer till final!
2011-02-21
  > Nästa text
< Föregående

Staffan Welroos
Staffan Welroos VIP