Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tillbaka till: Naturen, sa den!

Mitt i skogen i en glänta där
stod krusbärsbuskar i en rad
överväxta av gräs av dem syntes
endast toppen. En bit ifrån ett äppelträd
där stammen, som grenarna var täckta av grå
mossa och någon sorts lav...

Längre bort lyste något blått igenom gräset
det var en sliten trappa med en blåmålad slinga
men bara några trappsteg var kvar... Och djupt
ner i gräset såg man rester av en smal husgrund...

Mitt i husgrunden växte smala träd och buskar. Runt
om alltihop gick en en mossgrön stenmur, som rötter
grävt sig igenom, så stenar hade ramlat ner...

Där i ett av hålen i muren hade en fågel byggt sitt bo...

Rallarrosor lyste, som en rosalilaröd välkomnande matta...

Det var naturen, som så lysande tog tillbaka sitt rike...








Fri vers (Fri form) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 228 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-02-21 09:05



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Jag tycker mycket om den här texten. Fint skriven!


"Där i ett av hålen i muren hade en fågel byggt sitt bo...

Rallarrosor lyste, som en rosalilaröd välkomnande matta...

Det var naturen, som så lysande tog tillbaka sitt rike..."


Sparar!


@nn
2011-02-21

    ej medlem längre
Fint...
2011-02-21
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt