Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vågar jag kalla mig poet

Bara
När jag är stolt
När jag har självförtroende
Står på toppen av världen

Vågar jag kalla mig poet

Bara då, då jag ser mig i spegeln
Och en vacker ung kvinna ser tillbaka

Vågar jag kalla mig poet

För hur fräck är inte jag
Att kalla mig något så lidelsefullt
Smärtfyllt och magnifikt
Som en poet

Någon som berör andra
Bjuder ut av sig själv
Så att andra kan suga liv ur mina blödande artärer

Något så passionerat vackert som en martyr


Jag undrar vad jag ska kalla mig nu?
När jag undviker min egen blick
Vill inte se tvivlet jag vet jag kommer att finna där

För om jag inte är en poet som skriver poesi
Vad är jag då?
Utblottad i mörkrets timmar
Rädd för mina egna skuggor

Vilsen i balansen
mellan
Att beröra människors inre
Skaka om deras väsen
Så att de kan fyllas med något nytt
Och
Att tömma mig själv
På allt det onda

En poet utan mod




Fri vers av LovisaCecilia
Läst 294 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2011-02-21 11:51



Bookmark and Share


  Magnus P.
Av texten att döma är du en poet med mod, inte utan...
2011-02-23

  LassO
en poet utan mod är en som inte vågar skriva....
2011-02-21

  Junitvillingen
Klart att du är en poet tjejen! Det visar du med bl a dessa ord! Alla vacklar vi emellanåt - konstigt vore det väl om vi INTE gjorde? Ditt sätt att formulera dig har tilltalat mig från första stund, så "just go for it" så jag får fortsätta att beröras, glädjas, påverkas på olika sätt av dina texter!! *Kram*
2011-02-21

  Katarina O´Nils Franke
Man bestämmer själv, skapar sina egna regler - då är man poet. Skriv på! :)
2011-02-21

  Lars E Jönsson
Alla är poeter, så skriv du på.
2011-02-21
  > Nästa text
< Föregående

LovisaCecilia
LovisaCecilia