Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ÖNS TRE TRÄD

Tallen tvinar knotig på klippiga stränder.
Rakryggad sviktar inte mycket i vinden.
Stolta och ståtligaste växer vid havsstränder,
stammen grov, glatt flarn, grenar robusta.
Tallarna öns naturs välklädda stolpar, statyer!

Klibbalen trivs gärna nära strandängen.
Aldungen skapar naturlig skugga mot julihettan.
Alspånet ett viktigt tillägg av rökning
ger aromen, även en vacker färg och en läcker doft
till strömming, flundra, ål och lax!

Björken stod ännu för en stund sedan naken
huttrade och ryste i vinterns kyliga pustar.
Om en stund under en regnig, varm natt
slår den ut sina gröna, späda mössöron
till vårens soliga morgon.
När den badar i gryningens svaga ljus,
är den strandstigens förnäma brud!




Fri vers av Heikki Hellman
Läst 230 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2011-02-22 18:44



Bookmark and Share


  arja savela
Jag kan se mig själv sittandes på stranden och njuta av naturen.
bra bildspråk!
2011-02-23

  stenhur VIP
Träden och människorna
många paralleller
lärorikt studium
2011-02-22
  > Nästa text
< Föregående

Heikki Hellman
Heikki Hellman