Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
mobilnotis 10:31 Sön. 2010-08-29 Livet är här för att stanna. ...


Livet är den fruktansvärda avvikelsen.


Livet självt är inte normalt.
Det är en fruktansvärd avvikelse från dödens monotoni,
en underbar möjlighet och en osannolik uppenbarelse.

---




Fri vers (Prosapoesi) av näver de anima
Läst 329 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-02-22 22:42



Bookmark and Share


    näver de anima
Tack! Jag har nu rättat till "monotoni".
(Dessutom publicerat stycket som egen text.)
2011-02-23

  TrollTörnTrappan VIP
Första stycket säger det mesta värt att minnas. Ja, livet är knappast självklart. Men det levande är en vilja till att livet skall vara självklarare än ett dött tillstånd.

Och för det krävs fantasi, eller som du skriver avvikelse, nånting som man inte föreställer sig i första taget, men som ändå känns självklart när man väl öppnar sig för möjligheten, och vill det - kort sagt en skapande kraft.

(Montonitet heter annars monotoni - eller var det ett försök till levande avvikelse...?)
2011-02-22
  > Nästa text
< Föregående

näver de anima