Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
föregås kronologiskt av dagboksanteckning "Antipode" "På den sista dagen, den största i högtiden, stod Jesus och ropade: "Om någon törstar, så kom till mig och drick! Den som tror på mig, ur hans innersta skall strömmar av levande vatten flyta fram..."


Som ett svagt rö

23:47 Tis. 2010-10-19

"The pangs of death is the cry of birth."

---

18:18 Sön. 2010-10-24

Som ett svagt rö är jag inför dig Herre.
Som ett svagt rö...
Så isande viner vinden, så djupt den skär i mina lemmar.
Som ett svagt rö, utelämnad i världen.

Men också du var som ett svagt rö.
När du med svag men tydlig röst ropade:
"Kom och drick!" Var du då inte just det rö som flödar
av en livets ström - och ger världen liv?
Som ett svagt rö för människornas skull...

Så lär mig då att bli ett rö - som du -
brukbar i Guds hand. Nära männskor,
mitt i världen, levande som du.
Som ett svagt, svagt rö
- men glödande av liv.




Fri vers av näver de anima
Läst 191 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-02-22 23:38



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

näver de anima