Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Denna dikt skrev jag till Morsdag 2006


VILSEKOMMEN ROS

Varför kom du hit, irrade dig i skogen
min stackars ros?
Ensam i stenluckan
förskönar du sjöstranden i ödemark.
Du inrotade bland
getpors och odon.

En gång gick jag förbi dig,
beundrade din seghet.
Från år till år
förskönade du min strandstigs kant.
Först var du bara en enda knopp,
men snart en förtjusande, ljusröd ros,
min lilla knopp, snut!

Jag ville plocka dig,
föra dig med mig ,
men jag nändes ej.
Ändock du var ensam,
var du tilltalande på sjöstranden
min stackars ros.
Jag bevarade dig i mitt minne.

Numera återkommer jag till dig,
men jag går mera sällan förbi dig.
I min själ lever din varma glöd.
Jag kan inte glömma dig,
min lilla kära ros, stackars ros,
jag kunde snyfta av glädje
för din skönhets skull!




Fri vers av Heikki Hellman
Läst 246 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2011-02-23 08:46



Bookmark and Share


  La Magnólia VIP
Helt underbar .. så fylld av kärlek och vemod ...
2011-02-24

  arja savela
Your loving poem to the Rose of Your heart!
2011-02-23

    maija tuori
Puhutteleva ..syvällinen rakkaus heijastuu runostasi..ja voi tulkata monella tavalla ..minä löysin tästä rakkaussuhteen ...hyvä
2011-02-23
  > Nästa text
< Föregående

Heikki Hellman
Heikki Hellman