Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
(Okej, jag vet inte hur allt stavas... så läs det fonetiskt!)


Välkomna till Sverige!


kallar mina grekiska vänner
för malaka
jag tror ju inte ens på gud
men tjatar mash’allah

juggarna får ett
dje zi kollega
sta i ma
och systembolaget
kallar jag bodegan

salam aleikum
alla muslimkamrater
que pasa, hermano
till costa-ricanen

känner folk faktiskt
från typ 60 länder
från norra ryssland
ner till afrikas stränder

en salig blandning
av turkar och chilenare
tyskar, jänkare, indier
och zigenare

själv är jag svenne
med rötterna i finland
skäms för att kalla mig
för svenne ibland

och lite pinsamt är det
att digga eminem
vill inte vara en whigger
men inte skämmas
över mitt pigment

tiu lei lo ma ho
ska man inte säga till fel kines
vidimosse på bosniska
betyder typ ”vi ses”

missförstå mig rätt
skäms inte över att tala svenska
men det känns lite mer välkomnande
att kunna hälsa
på utländska

kunna några fraser på
andras rotvälska

och plugga in lite geografi
veta var istanbul ligger
el salvador och madrid

tchoni haure
kackosi ti
bon jour
fan folk från tahiti
och haiti
och ecuador

sänder ut respekt till hela världen
filipiner och afghaner
somaliska pirater
perser och japaner

fan vad fattigt sverige vore
utan alla nya svenskar
tänk på vad vissa varit med om
krig och förtryck
det hemskaste av hemska

sånt som svennar
aldrig helt kan förstå

välkomna alla gäster
jag vill ha en värld utan gränser
stängsel
och politiska fångar
i tortyrliknande fängelser

tervetulua till vårt vackra land
fira jul, hanuka eller ramadan

jag kunde inte bry mig mindre
men hoppas ni ska trivas här
och få så bra liv man kan få
det är ändå dom rikas värld

men pengar är inte allt
kärleken är större
kom in kom in
dörren
står öppen














Fri vers av Staffan Welroos VIP
Läst 388 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-02-23 12:54



Bookmark and Share


  Manal
helt undert skriven text. Om alla människor hade ett sådant hjärta. tack
2011-03-04

  walborg
Jut så öppet välkomnande skulle varje människa vara som diktaren här!
2011-02-23

  Mats Henricson
Gillas ! Gillar det internationella anslaget i denna skrift ! Jobbar intensivt med mig själv för att lämna "pseudonationalismen" bakom mig ! Vill inte säga att jag har lyckats hela vägen,men har väl hunnit en liten bit på vägen ! Och en skrift som Din ÄR en bra injektion !
2011-02-23
  > Nästa text
< Föregående

Staffan Welroos
Staffan Welroos VIP