Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

handavtryck

som en viskning
som ett eko
som ett brus från en rymd
på ett fönsterglas fann min dotter ett handavtryck
framkallat av vårsnedljus

"herregud! det är ju hennes hand!
den lillas
mitt barn, hon som försvann
hon som försvann
hon håller ännu bokstavlig kontakt
nu viskar hon till mig
mamma mamma
mamma!

kunde jag komma
komme jag strax!"




Fri vers av Ingmar Hård VIP
Läst 361 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2011-02-23 21:52



Bookmark and Share


  Line W
På platser och i stunder när man minst anar det gör de sig påminda. Vackert!
2011-02-26

  Monika A Mirsch VIP
"vårsnedljuset" får alla gångna att vända åter - underbart vacker och gripande är din dikt!
2011-02-25

  Aftonvännen
Det här lämnar avtryck i syn-nerven
vårsnedljuset skär efterlängtat i ögonen. Minnen som lever
2011-02-24

  Berit Robin Lagerholm VIP
Fint och sorgligt skildrat
2011-02-24

    Melona
Den här får ögonen att tåras. Jag tänker på E.T "phone home".
Ja, även utomjordingar längtar hem.

Och detta är så gripande. Att jag inte finner ord, men känner med.
Sorg och hopp. Detta avtryck och viskande vinkning.
2011-02-23
  > Nästa text
< Föregående

Ingmar Hård
Ingmar Hård VIP