Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ett urval av våra vanligaste bevingade vänner


BEVINGADE VÄNNER

Kråkan, klok, slug, klipsk, sinnrik
flyger, går klädd i frack,
rödnackad spillkråkas skarpa röst
profeterar oss ont,
måsarna betraktar fiskrensning,
väntar en smakbit av fiskråken

Talgmesen har en gul skjorta
trivs väl i gårdens träd,
sparvsvärmen kvittrar glatt i buskaget
sädesärlan klädd i ett svart förkläde
bygger bo under takåsen

Domherren midvinterns färgklick,
sidensvansen mumsar röda rönnbär
gulsiskorna trivs väl i halmkärven

En skrattar som papegojan, skatan,
har svart dräkt, vit mage, en lång stjärt,
en släkting är snubben som heter kajan.

Orädda koltrasten smyger sig under buskar
vänder, rör om jorden och löven
plockar mask och larv, flöjtens drillar blåser.

Skaparen gav en gång till vårt glädje
alla dessa bevingade varelser.
Låt oss beskydda och bevara våra vänner!




Fri vers av Heikki Hellman
Läst 274 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2011-02-24 11:41



Bookmark and Share


  La Magnólia VIP
En underbar läsning! Du känner dina vänner, deras klädedräkt och deras tillvaro ... Det är sant .. vi har fått dem för att kunna glädjas .. en gåva .. då måste vi också ta väl vård om dem ...
2011-05-22

  arja savela
Vi hade en okänd fågel på fågelhuset i dag. Kul, hoppas han kommer igen så att vi hinner identifiera den. Härligt med fåglar som jag älskar.
2011-02-24

  walborg
Tack för alla de fina fåglarna. Vi kan hålla dem vid liv om vi matar dem på vintrarna. Vi hänger upp äpplen på balkongen genom att trä två kakstickor mot varandra genom äpplet.
2011-02-24
  > Nästa text
< Föregående

Heikki Hellman
Heikki Hellman