Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

VÅRBRUD

Körsbär,
du väntar hela vintern.
Dina slaka kvistar, nästan svaga,
nakna som avlidna.
Men nej, du drömmer fortfarande.

Dagen vinner natten,
sunnanvinden bär
annalkande vårens dofter till dig.
Du uppfattar att nu är din tid.

Inom kort, helt små blomsterknoppar
först sväller snart då solen värmer
och lockar dig till liv spränger
ditt hela väsende i tusende blommor.

Dina blomrika kvistar sträcker sig fram
vita, i rikt mått, uppåt och neråt
dina blommor slår ut i alla riktningar.
Du är vårens vita, ståtliga brud!




Fri vers av Heikki Hellman
Läst 318 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2011-02-24 20:39



Bookmark and Share


    eva m h
Vacker
2011-02-26

  Blåbäret
läsning likt detta väcker det slumrade
en brud så skön och levande att det är bländande
2011-02-26

  mare VIP
Vackert diktat
2011-02-25

  Linda CH VIP
Den vackra bruden väntar på på sin brudgum, sommaren! Fint skrivet om längtan till våren.
2011-02-24

  arja savela
Körsbärträd är helt underbara i blomning; min favorit är det japanska körsbärsträdet! Du inger hopp om våren...
2011-02-24

  filosofian
Fick ett leende på läpparna och dikten värmer! Bra!
2011-02-24
  > Nästa text
< Föregående

Heikki Hellman
Heikki Hellman