Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

TOSCANA HIMLEN

Nordanvinden blåste en stund till Toscana
Saharas värme försvann söderut
Molnen vandrar i vinden, ilar,
rämnar, öser vatten över marken

Regnbågens klara spektra glödde.
Då det regnade och solen sken samtidigt
betydde det att ett bröllop ägde rum i himlen?

Nej. Inget bröllop.
Det var november i Toscana.

Jag står på tu man hand på en nattlig kulle,
jag huttrar litet av kyla
plötsligt förstummas jag.

Små stjärnor blinkar klara , fjärran
tycks att ha sänkt sig mot jorden nära mig
jag kan dem nästan beröra
med mina fingrar räkna.

I november i Toscana är himlen
nära och fager.




Fri vers av Heikki Hellman
Läst 221 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-02-25 04:00



Bookmark and Share


  mare VIP
Låter underbart !
2011-02-25
  > Nästa text
< Föregående

Heikki Hellman
Heikki Hellman