Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En gyllene bur

 

En näktergal
sjöng så ljuvligt vackert
och gjorde allsköns
konster

~~*~~

att kejsaren och hans män
blev alldeles
betagna

~~*~~

Men kejsare
vill alltid ha mera
skönhet och
makt

~~*~~

så den lilla fågeln
blev snart
lämnad

~~*~~

för något
som glittrade
mera

~~*~~

Han kunde aldrig förstå
att hur vackert
han än sjöng

~~*~~

med hela
sin underbart vackra
själ

~~*~~

förblev han fångad
i en bur

~~*~~

eftersom till ytan
var han ju ändå
rätt
oansenlig

***




Fri vers av Stjärnöga
Läst 312 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-02-26 22:43



Bookmark and Share


  Kim VIP
Oansenlig? Ja den fågeln på bilden är då allt annat! Verkligen iögonenfallande... med starka färger.
2011-02-27
  > Nästa text
< Föregående

Stjärnöga
Stjärnöga