Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bergamott [Arla morgon Earl Grey :)]

Citrus odlad

I Italiens

Sol

och

Teblad frodad

vid Western Ghats

fot

 

Njuter jag

i  rosenkopp

på morgonkvist

 

Bergskedja omgiven

av tropisk regnskog

Giver grevlig god

Earl Grey

 

Arla morgon

ej längre grå

Men välsmakande

och doftande så

 

utav citrusfrukten

Bergamott

uppfriskas såväl te

som jag opp

 

 ~~~

 

Fotnot:

Bergamottolja utvinnes ur citrusfrukten Bergamotts skal. Ofta används dock syntetisk arom i teer m.m. Men Kung Markattas ekologiska använder äkta bergamott!

*****

Om Western Ghats regnskog o berg:

http://www.westernghats.org/

Tea Plantations, Munnar, Western Ghats, Kerala, India Fotografiskt tryck

Teplantage , Västra Ghats, Indien foto: Michele Falzone

(Nedersta bliden)

 

File:Citrus bergamia - Köhler–s Medizinal-Pflanzen-184.jpg

Bergamott , bild från Wikimedia

*****

http://sv.wikipedia.org/wiki/Earl_Grey

http://sv.wikipedia.org/wiki/Charles_Grey,_2nd_Earl_Grey




Fri vers (Fri form) av Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Läst 866 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2011-02-27 10:06



Bookmark and Share


  Aftonvännen
Dessa mornar och dess dofter,

dessa siciliens ögonstenar
2011-02-28

  Linda Gustafsson
Ljuvligt och fint, du gör mig sugen på en varm kopp te!
Fin rytmen och innehåll i detta.
2011-02-28

  Lena Själsöga Keijser
det är så fint höra dig andas dina ord

faktiskt rinner de

har du aldrig funderat i att sända dessa strofer till "berörda" parter...så underbart att höra dina ord- så fyllda med liv istället för det nuvarande reklamutbudet

tack

Tack att Ljus och Värme Är Hos Dig

Själsöga
2011-02-27

  Bibbi VIP
...likaså inläsningen tilltalar mig mycket.
2011-02-27

  Bibbi VIP
Ljuvliga ord och bilder.
2011-02-27

    ADI Nehlin
så underbart..härliga bilder också
2011-02-27

    ej medlem längre
Nytta och nöje
i skön förening!

Tevärldens Numero Uno,
basta!
2011-02-27

  Ninananonia VIP
Så bra!
Tack!
2011-02-27
  > Nästa text
< Föregående

Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)