Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

För att vara kreativ blir det alltid personligt



Jag kan lika bra låna ut
min dagbok som att
låta dig läsa min poesi
är det inte samma sak

får inte mina ord
tala för sig själva här
ska inte en poet
beröra allt han rör vid
ska inte en musiker
sjunga om sitt krossade hjärta
ska inte en poet rulla
in sig i sin smärta
måste han inte berätta
om själens djupaste
tomrum för att kunna beröra

Så om jag vill
komma åt din själ
om jag vill röra ditt hjärta
om jag vill
få dig att känna det jag känner
om jag vill att mina ord
ska betyda något för dig

ska jag använda ordens kraft
ska jag skriva text på text
om dig och ska jag förvänta mig
att du läser dem och inser helt
av dig själv att det
som står ungangömt
bakom fyllnadsord och liknelser
är att jag vill bara

att du ska älska mig och
jag vill att du ska förstå
alldeles av dig själv
att jag behöver dig
och jag vill kunna
tala klarspråk till dig
jag vill att dina ögon ska vara
närmare mina jag vill
ha dina läppar precis mot mina
jag vill höra din röst i mitt öra
så nära så att ingen annan kan höra

jag vill få
jag vill i alla fall få chansen
att göra dig lycklig

nu har jag sagt det
nu står det klart och tydligt
du har fångat min uppmärksamhet
du har fått mina ögon att fastna på dig
du får mig att önska och drömma och
vilja saker som jag annars
inte hade velat

bara genom så få saker
som ett försök att vara kreativ
och beröra dig med ord
så har det nu blivit
personligt




Fri vers av Citrusblomma
Läst 204 gånger
Publicerad 2011-02-27 23:49



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Citrusblomma
Citrusblomma