Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vi ser orättvisorna, skandalerna, de lögnaktiga politikerna och kriserna, så gott som varje dag....


Ge rättvisan chansen


Och det hände sej att Mose ville ha, hjälp i sin gärning så Gud tog av ”hans Ande” och gav, till andra. Han gav till dem som var där de skulle vara, men de 2 som inte var där, de som inte hörsammat orden, började också tala, påverkade av Anden.

Men på den tiden, fanns det också vänner av ordning som reagerade och sa: ”detta är inte rätt de står och profeterar på fel ställe, det kan inte vara rätt”
Men Mose sa ”ack att hela Israels folk vore profeter” han hade klart för sej, att alltför få, stod upp och talade sanning.

Vi kanske inte behöver ”profeter” men vi måste få stopp på dom som bara tänker på ”profiter” de som utan hänsyn ”bara ska ha”. Vi behöver visioner om framtiden, om rättvisa, nu inskränker sej visionerna till att vissa ska ha hela samhällen på sydkusten i Spanien som pensionärer, helst från 55 år och med affärer som har både falukorv och hårt bröd.

Vi måste ge rättvisan chansen, igen, den rättvisa som en gång i tiden, var en ledstjärna, vi måste få politikerna att tänka på folket, inte bara på sej själva.
Vi måste få alla privata alternativ att regleras hårt, för de har visat att snikenheten är mycket större än intresset av att göra ett fullgott arbete…
”Ack att alla i Sveriges folk hade rättvisan som ledstjärna” och inte bara som ett påklistrat referat som de tar fram när det passar….




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 145 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-02-28 14:39



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO