Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

SISTA VINTERDAGEN - I DAG

Ännu en smällkall vintermorgon
solen skiner, himmeln blå,
inga fräsande, snövita vågor
havet är igenfruset.
En äldre man
med sina två hundar
strövar på isfältet
solstrålar värmer
redan en aning röda kinder.
Det doftar fisk nära
de borrade hålen i isen,
doften lockar kraftigt och ihållande.
Vovvarna rullar och badar
i abbordoftande snö
hundens enkla parfym.
Morgonens strövtåg möter
Nalle och en cockersvalp.
Alla leker ivrigt en stund.

Trötta hundar sover
nu hemma i solsken på mattan,'
solen skiner redan en stund inne.

Två äldre män Enrico och Michele
sitter efter bastun på verandan,
njuter av stundande vårens
ännu osäkra känsla, förundrar sig
över en oavbruten kö nakna män
trotsande iskallt vatten,
vågar simma i vaken.

Den korta stunden att svalka sig
efter bastun känns välkommen,
att njuta av ljus efter vinterns mörker,
solen, isbelagda havet, vaken,
första ispiggar, snön, kölden,
talgoxens vårkvitter.
Varm rökbastu bakom ryggen
välkomnar badgäster inne på nytt.

I morgon står våren för dörren,
vintertider är förbi den första mars!




Fri vers av Heikki Hellman
Läst 237 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-02-28 19:16



Bookmark and Share


  Minkki VIP
Plusgrader om nån dag, så dikten sitter fint!
2011-02-28

  mariasan
ja, hoppas verkligen våren kommer nu! fint skrivet!
2011-02-28
  > Nästa text
< Föregående

Heikki Hellman
Heikki Hellman