Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Denna frustrerande känsla som vi, "längst ner i källaren" , känner inför alla dessa attacker mot vår välfärd......


OM: "Maktlöshet !"

Maktlöshet !
Ingen bryr sig
ingen reagerar

Maktlöshet !
Och OM man bryr sig
hur despoterna regerar
så får man fåfängt slita
hund
för att rädda sitt "sista
pund"
slippa bli ruinerad
men ,ändå, frustrerad

Maktlöshet !
När välfärden demonteras
och solidariteten nedsolkas
man blir nedvärderad
trygghet som urholkas
man SKRIKER i högan sky (!)
tar i så man kan spy (!)

Maktlöshet !
mot en fientlig borgerlighet
denna satans smet !
full av ideologisk vidrighet
och kommersiell uselhet

Maktlöshet !
mot en diabolisk utveckling
en offentlig avrättning (!)
av det sociala skyddsmaskineriet
en antistatlig "förrättning"

Maktlöshet !
Inferno till 2014
"Infekterad av Mammon"
Och VAD händer se´n ?
blir det slut på sjuklig trend ?


-----




Bunden vers (Rim) av Mats Henricson
Läst 335 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-03-01 21:56



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Med Gud har man mer makt än i ett politiskt parti eller på en regeringstaburett.
2011-03-03

  aol
det vänder nästa val,
2011-03-01

    AA VIP
Bra skrivet. // AA
2011-03-01
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska