Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Järntid



Den första vinterdagen kom
redan i november
en för tidig julklapp
inslagen i himmelsblått
och snören av frost
solens munblåsta glas
glödde sig fram till förorterna
där jag sneddade över gräsmattor
och gick längs vägarna
i kvarteren där jag bor
jag log mot björkarna som frös i sina
tunna gula underklänningar
de vita husen myste i solskenet
torvrök puffade ur skorstenspiporna
träden och buskarna stod orörliga
i frusna kulisser
vintergröna häckar mellan trädgårdarna
framsidornas vältrimmade mustascher
och ja, det var morgon och
färgerna hade just vaknat
på ett alldeles strålande humör

men det var kylan i näsborrarna
körbärsträden, de vinterblommande
murgrönans blanka blad
de frostnupna rosorna
och järnekens röda bär

och tiden
ja,
tiden jag varit här





Fri vers av Regina E
Läst 444 gånger
Publicerad 2005-12-15 14:01



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Regina E

Mina favoriter
kvällssol
tvätterskan