Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sugar snaps...

I en maträtt skulle
sugar snaps vara med
jag hade ingen aning om
alls vad det var, hade aldrig
hört det namnet förut, men
jag slog upp ordet...

Kom fram till:
Sockerärtor, brytbönor...

Någon, som vet om det är rätt...




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 327 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-03-03 09:48



Bookmark and Share


  Ezmeralda VIP
Jag måste hålla med den som skrev den första kommentaren.

Jag vill gärna ha en åsikt om detta iallafall.
Nu har vi snart bara utländska ord i våra recept.
Det är mycket som man inte har hört talas om eller ens smakat
nu förtiden.
Nej tacka vet jag svensk husmanskost.
Jag tackar rinte nej till fläsklägg och rotmos.
Allt hemlagat, mums.
2011-03-03

  limerick
Det är ovanligt tjocka, bulliga sockerärtor som man äter, gärna med litet smällt smör, hela med skidor och allt, råa i sallader eller lätt förvällda till kött- eller fiskrätter.
De har däremot inget nära släktskap med haricot verts eller andra bönor.
2011-03-03

  otto
Jag vet inte om du ser det här som en dikt eller som en lustig variant av googling. Men jag tycker det är grym poesi.
haha
2011-03-03
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt