Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Är osäker på denna text. Får gärna sågas.


Kommunikation


Inga nattliga tåg
flyger längs med månens strålar.
Trafiken saknar intentioner
utsträcka vingar mottagliga
för vindens ankarspel
fälls vid första korsning.

Broöppningar öppnar stora sår.
Självkänslans baktakter bleknar.
Skeppen som redan cirklat runt Ios
återvänder med nya kartor
fyllda av ofattbar tomhet.

Ett tåg letar sig långt ner i gräsmattan.
Passagerarna utesluter varandra
när fuktiga rötter inte längre
har någon betydelse.

Månen har inga regnbågar.
Ingen läser sina kartor längre.




Fri vers av andrasidan
Läst 423 gånger
Publicerad 2004-07-15 01:28



Bookmark and Share


  andrasidan
som kommenterat denna text: Tack! Ska bearbeta den något, men den erkar ju hålla i stort. till Barbro: Regnbågar kan ha sin plats, bara inte som romantisk kliché.
2004-07-16

  Martin VIP
Som en stor målning att motionera eller vila ögonen på. Alltid möjlighet att hitta något nytt. Jag gi8llar den! :-)
2004-07-16

    Barbro. Norberg-Rönnlund
greppa kanske men det finns en stor
tjusning med det också *ler* & jag får
en känsla av saknad, att människor
tappat bort sig själva.
Förresten.....var det inte du som var allergisk mot regnbågar i dikter *retas*
och *ler stort*.
2004-07-16

  carro
här behöver inte sågas. Jag personligen tycker dikten klarnar med de två sista meningarna, att ingen har mål i livet. Djup, tankeväckande dikt!
2004-07-15

  andrasidan
brist på engagemang.
2004-07-15

  andrasidan
men det var inte menat så. snarare, om nu inte detta är freudianskt, att människorna saknar reella mål, som bettyder något och inte bara är slenterian.
2004-07-15

  Kim S.
Jag fattar absolut ingenting.
Men jag tycker inte man ska såga den, för om du tycker om den och förstår vad du menar så är den ju helt okej =) Eller hur?!! / Kim.
2004-07-15
  > Nästa text
< Föregående

andrasidan
andrasidan