Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

BURKAR OCH FLASKOR

Vanpryder naturen,
bortkastade,
krossade, söndrade.
när jag träffar dem vid min väg,
böjer jag mig, jag tar vara på dem.

Lättast finner jag dem
längs stigar,
vid vägkanten, invid vägen,
på stränder,
i buskagen
på morgnar
efter helger och högtider.

Naturvännens sätt
att skydda natur?
pensionärens lust att
tjäna några extraslantar!
Skattefri inkomst liksom
några andra plockande
blåbär, lingon och svamp!




Fri vers av Heikki Hellman
Läst 237 gånger
Publicerad 2011-03-03 16:25



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Heikki Hellman
Heikki Hellman