...är det smärtan som är vacker eller är det skönheten som gör ont?

" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

...är det smärtan som är vacker eller är det skönheten som gör ont?




Självporträtt (oförrätt)







  strävar framåt / glider bakåt
            ser i blindo (till synes osynliga)
    svar på       döda spörsmål

                    gräver / djupare.
                             u  p  p  å  t     m  e  n
               finner bara
            tomheten    svagheten och

                            (fjärilars andetag)



    tror inte att jag lever längre fastän  /   tiden
               gnager hål
          i mina          slarviga sömmar
                 dreglar mig i nacken:
         (laddar ångestattacken)


               iskalla klibbiga
     insikter (insekter?) / sveder mitt skinn
    (månen och stjärnorna
    har inget hem och
svärtan / evigheten / förruttnelsen / förvirringen)
             s  a  n   n  i   n  g  e  n  :

    ingen älskar dig för den du är om du inte
                              tar ditt liv och (ljuger)
      ljuger om hur vackert det var

                när jag skrek i sorgeväggarna
 tapetserade historierna i ditt rum



         med min i vanmakt
                                     ärrade hud.




Fri vers (Modernistisk dikt) av Psykhe128
Läst 276 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-03-03 20:29



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Psykhe128
Psykhe128