Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Till min nyfödda sondotter


Ingen solstråle
kan lysa klarare,
inget under
är märkvärdigare
än du lillebarn

Ingen revolution
är så genomgripande
som den du på ett ögonblick
åstadkommit
i dina föräldrars liv

Tiden försvinner
så snabbt
en dag kan du krypa
och så gå.

Inom kort tågluffar du
till dina föräldrars förskräckelse
till världens mest
avlägsna hörn

Men den som hållit dig i famnen ’
nu när du doftar nyfödd
ska alltid minnas.
och alltid vänta
med öppna armar

- om du skulle behöva något

Varken förväntningar
eller förhoppningar
varken drömmar
eller längtan
har varit nog
för att förbereda
de som längtat
för den verklighet
som är du




Fri vers av Michaela Dutius
Läst 3523 gånger och applåderad av 29 personer
Publicerad 2011-03-04 20:34



Bookmark and Share


  La Magnólia VIP
En så ljuvlig kärleksförklaring till ditt nyfödda barnbarn ... Så underbar läsning .. och ett stort Grattis!
2011-04-14

  Linda CH VIP
Grattis! Oh, denna underbara känsla som man bara har för barnen. Dessa gudagåvor till oss. Mycket vackert skrivet.
2011-04-11

  Johan Bergstjärna VIP
Underbart!
2011-03-12

  stenhur VIP
En som alltid väntar med öppna armar, vilken trygghet för en liten nyföding!
2011-03-10

  Karin Rosberg
Åh, Grattis!!! så finstämd denna dikt om barnbarnet.........hoppas den sparas som en gåva!!! helt underbar,,,,,,,
2011-03-06

  Maria T
Inget är underbarare än att
få hålla sitt nyfödda barnbarn
i sina armar och känna
doften av nyfödd.
Grattis farmor
2011-03-06

  Anna*
Grattis! En sådan rikedom ... du skriver ömsint, vist och vackert!
2011-03-06

  anits VIP
En underbar dikt som lyser av kärlek
till din nyfödda sondotter.
Grattis!
2011-03-05

  Lena K Nilsson VIP
Fina ord till ditt barnbarn!
2011-03-05

  Elaine.S VIP
En ömsint och tacksam dikt. Kärlek, ren och skär kärlek.

Grattis!!
2011-03-05

  Ewa-Britt Nilson VIP
Grattis!
Babysockskorna
kommer. Så länge
som jag har längtat
efter att på få sticka
ett par och rött och vitt
igen! Guld! Kära Du!
2011-03-05

  Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Vacker text. En fin present!
2011-03-04

  Maiah VIP
Grattis och vilken underbar dikt...
2011-03-04

  Linda CH VIP
Vackert skrivet till ditt lilla barnbarn.
2011-03-04

  walborg
Underbart fin text att läsas av denna gudomliga lilla varelse när hon blir mogen att förstå den.
2011-03-04

  Nina Nightwish
Väldigt vackert och rörande.. Jag ska oxå bli farmor:) I början av augusti.. mitt första barnbarn:)
2011-03-04

    Maria Malm
En underbar tid, en stund av evigheten, gott att få njuta över din fina text.
2011-03-04

    snöö
Förstår så väl hur du känner. En underbar gåva. Dina ord beskriver så vackert.
2011-03-04
  > Nästa text
< Föregående

Michaela Dutius
Michaela Dutius