Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vårkänsla





Se hur morgonsolen strålar,
smälter is och snö på mon.
Yster vårflod följer stranden,
lekfullt likt en explosion.

Små, små sippor böjer krage,
kysst av moder sols natur.
Snart dom står där vita, blåa,
liksom hästhoven på tur.

Knoppar börjar då att brista,
om än ont ur vinterskal.
Ty när våren klär sin boning,
myllan förbereder bal.

Allsköns fägring, blommig skara,
båd i parker, skog och äng.
Havet glittrar med sin krusning,
liten ärla tar en sväng.

Hälsad vare vårens grönska,
och välkommen till vår nord.
Nybryggt kaffe, ost med fralla,
arla morgon på vårt bord.








EM/2011








Fri vers av Madjori
Läst 373 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-03-06 10:22



Bookmark and Share


    Birgitta Nordh
Den här skulle jag vilja göra en melodi till.... - underbar.
mvh
Gittan
2011-04-03

  Susie Blomqvist Simu (poetry in motion)
Underbart vacker vår-poesi. =)
2011-03-07

    AA VIP
Fin vårlig text. // AA
2011-03-06
  > Nästa text
< Föregående

Madjori
Madjori