Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

DYNINGAR

Jag stod en gång långt borta härifrån
vid ett hav utan gräns.
Skulle jag här kunna
konfronteras, bli bekant med evigheten?

Knappast någonsin slutar sjögången och dånet,
dånet beständigt
dyning efter dyning följer en före den följande
somnar mot slutet in i plagens famn.

Vinden från öppna havet växer till rytande storm
havsytan sjuder, skummar
vita skummassor rullar till stranden
ej håller heller längre även det i sanden.

Barfota vandrade jag vid öppna havet på ändlös plage
här möter landet, havet, bergen, himmeln
i vinden, i bränningarna och
i skummet från eviga vågor.

Här träffade jag evigheten!







Fri vers av Heikki Hellman
Läst 290 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-03-06 14:58



Bookmark and Share


    maija tuori
voimmakkailla tunteilla koit ikuisuuden..joka meille on tuntematon arvoituksellinen...meillä ihmisillä on tapana sanoa että jokin asia joka on tylsä ja pitkäveteinen on aavistus ikuisuutta...kuljet syvillä vesillä ..joka on mielestäni hyvin mielenkiintoista ...uskotko että ikuisuus on autuas olo tila tai tylsää jonossa seisomista ? lämpimin ikuisuus ajatuksin ../Maija
2011-03-06

  Linda CH VIP
Vackert målar du med dina ord! Vilt och vist.
2011-03-06

  aol
verkligen en dikt med ett stort inre, berörande vacker,
2011-03-06
  > Nästa text
< Föregående

Heikki Hellman
Heikki Hellman