Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

dansa min docka..

där står du
i hörnet av ett rum
avsedd för prydnad

dina ögon så tomma
din hy så vit
orörda lockar
och en klänning så fin

likstel
orörlig

ett skal tomt på känslor
en fast blick som ingen stör

skrämmande skulle många tycka

men när jag möter din blick
så ser jag mig själv

du är min docka
och du ser på mig
som om inget hänt.




Fri vers av Midnatt
Läst 449 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-03-06 17:54



Bookmark and Share


    Adrian.Eckman VIP
Avgudar slutet!
Mycket bra indeed
2012-12-12

    ej medlem längre
Alabastervit hy, orörda lockar och en fin, fin klänning. Det finns något statiskt i den här dikten och likväl en skönhet och en sprödhet. Något är avsett som prydnad, men samtidigt anar jag även något djupare och någon slags identifikation. Det verkar som om det känslotömda skalet och den fasta tomma blicken avspeglar en djupt känd upplevelse där man inte riktigt förmår att bryta sig loss från alla konventioner om hur man "borde" vara och där man inte riktigt kan slita sig loss från det självvalda eller påtvingade dockidealet. Hur man än försöker så förblir man likstel, orörlig och fast i de givna rollerna. Kanske är det inte direkt skrämmande, men ändå så tycks det som om man likväl av någon anledning inte tillåts att helt realisera sitt väsen och sin fulla och innersta potential. Lite sorgligt är det, man kanske kommer dockan så småningom att fyllas med blod och liv och verkligen kunna le, skratta och dansa från djupet av sitt hjärta, helt oberoende av alla ovidkommande yttre förhållanden.
2011-03-09

    Efter10
jag föreställer mig ditt mörka kroppsspråk och minspel med ett barn utav porslin omgiven av levande ljus och hur som du nästan övertalar dig själv att det är ett levande ting som du kan relatera till. Så fruktansvärt kusligt samtidigt så älskvärt rent och moderligt ömt och.. Heck, i'll just say it!! Jag älskar det, den, dig!
2011-03-06

  Delilah Juno VIP
Ett inte alls ovanligt kvinnligt tillstånd, alla dessa panelhönor, "femina paralytis ex causa exogen" . Som hos Snövit tex. och kan brytas av det oväntades inbrott på scenen ... :) eller att man lämnar den med bestämda steg . Lycka till ! :)
2011-03-06

  Larz Gustafsson VIP
Men jag tror du har massor av liv.
2011-03-06
  > Nästa text
< Föregående

Midnatt
Midnatt