Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

MORGONSTUND I SÖDERN

För en stund sedan var ännu en dunkel natt,
böljornas ändlösa dån ljuder oavbrutet från stranden,
fiskarnas fjärran pärlband, tindrande ljus på fjärden,
östra himlaranden rodnar, det gryr.

Papegojor i palmträd larmar och väsnas igen,
undulater visslar, drillar behagligt.
På stranden står ensamt en gårdagens solstol och en parasoll
väntar en ny som tar dem, en soldyrkare.

På den öde, morgonstranden nafsar en hund efter en smakbit,
snabbt skyndar den steg för steg, nosen vädrar morgonluft
En bölja har kastat till stranden en läcker bit
den lyckliga vovven har funnit en uttröttad fisk.

Dröjer stilla ensam den korta, känsliga morgonstunden
njuter under palmträdet strandens ödslighet och tystnad.




Fri vers av Heikki Hellman
Läst 218 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-03-14 19:34



Bookmark and Share


  Linda CH VIP
Underbart betraktelse vid havet. Du tar mig tillbaka till Australiens stränder jag nyss besökte. Tack!
2011-03-14
  > Nästa text
< Föregående

Heikki Hellman
Heikki Hellman