Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En god prognos.

 

 

De satt länge och tänkte
vred och vände på mig
de kunde inte förstå vad som var fel på mig.

 

De tog sin kunniga attityd och utbildning
och de stämplade mig
ord på papper och piller
för:
Du är sjuk och du behöver hjälp.

 

En god prognos betyder ingenting
inte när man känner hur tomhet och död
knackar dig på axeln
ber om ett hem och en bosättning
utan krav

 

En förbehållslös relation
mellan döden och mig
min närmsta vän som aldrig sviker mig
en kärlek byggd på hat och övergivenhet.

 

För evigt sammansvetsade
är jag och min vän
en eländig relation
men det funkar för mig

 

En trygghet och ett hopp
Någon att vända sig till

Jag behöver en trygghet och ett hem
Jag behöver något mer att sakna
Innan jag går.

 




Fri vers av entusiasm
Läst 156 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-03-06 22:11



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

entusiasm
entusiasm