Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

röken

hur min syster
fött barn som hon
fyller i ansiktsboken

skall det vara
så svårt
att hålla någonting
brinnande

han som vet
allt om eld.

han säger att
det inte är jag
det är han

det är jag
när han inte
det är han
för att han
inte kan


hur jag alltid
fäster mig som om
någonting fanns

kanske var jag
inte ens där


hur hans kaffekopp
hur hans vattenglas
de stirrade på mig
då han hade gått


vad skall jag göra
med sms-konversationen


mina solkiga kuddar
täcket som skvallrar
han var nyss här


han i den röda jackan
han som sätter sig
på tunnelbanan
åker hela vägen hem

kanske var han tom
kanske var han
jag satte allting
i diskmaskinen

försökte vila mig
i känslan
av alla stängda dörrar.












Fri vers av Elin Katten Lo VIP
Läst 247 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-03-09 09:51



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Elin Katten Lo
Elin Katten Lo VIP