Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Smyckeskrin

Som ett litet smyckeskrin
Som öppnas i all hemlighet
likt Pandoras ask

Där konkluderas poesin
Till något rent konkret
Med eller utan mask

Där avslöjas om du är full av svek
Om du är obalanserad och vek
Allt är dock inte bara på lek

Kanske blir det vackert likt fågelsången
Eller inte vackert alls
Ös du på med hela konkarongen
Som en ödesmättad vals

Eller låt poesin få skrida fram
Som något mjukt och ulligt
Låt den få vara som ett litet lamm
Låt det få vara gulligt




Fri vers av Mia Marcus
Läst 838 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2011-03-09 22:28



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mia Marcus
Mia Marcus