Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

De bruna skorna


Vi köpte nya skosnören
till dina bruna skor
de gamla var slitna
och lite fransiga
De är sköna
de där skorna
förstår jag
de har format sig
efter dina fötter

Det är inte längre
som det har varit
säger du
det är annorlunda nu
Men jag promenerar
varje morgon
Man mår gott
av att promenera
och börja dagen
med frisk luft i lungorna
säger du leende
och nickar

Det är kväll nu
sänglampan är tänd
och du är lite trött
vi säger godnatt
På golvet
bredvid sängen
står de bruna skorna
och väntar
på morgondagens
promenad






Fri vers av Bringebruden
Läst 320 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2011-03-10 13:15



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Jag uppskattar mycket, jordnära och kärleksfulla texter, de doftar som nyplockade tussilago, oskuld och blomjord. Inte alls den råa leran man ser i en nyplogad åker efter dagar av regn.
2012-04-20

  Luciana Pascual
Din dikt fick mig att tänka på min brors skorna...de blev kvar bredvid hans säng....jag tittade på dem....och kände att det var så märkligt skorna blev kvar där....medan min bror skulle aldrig mer vara här...
han gick bort....det känns nästa som att jag skulle skriva en dikt om det....tack så mycket ...jätte fint dikt...säger en del om skorna och oss....
Hälsningar
2011-03-24

    balalaika
så fint
med
bruna
skor
med nya
kärleksfulla
snören
2011-03-20
  > Nästa text
< Föregående

Bringebruden
Bringebruden