Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vem där?


Vem är det som gömmer sig?
Där borta i mörkret finns något
En skugga som rör sig
i den yttre kanten
av mitt medvetande

I dunklet är det möjligt
att befinna sig
utan att bli helt avslöjad
Cirkulera runt och förvirra
skapa oro och misstänksamhet
låta rädslan slå rot

Obehaget tar tag i kroppen
och lämnar mig inte

Kom fram nu!
Visa dig!

Ur mörkret stiger någon fram
sakta med tveksamma steg
ljusskygg och illa klädd
Vi har träffats förr
och jag känner ditt namn

Ut i ljuset med dig!
Vi kan göra upp i godo
jag kan låta dig gå
om du ber om ursäkt

I avtrycken från dina skor
samlas det du ville ha
men du får gå tomhänt
Din ryggtavla blir mindre
för varje steg du tar

Gå fortsätt gå
kom inte hit igen

Du otäcka fördom






Fri vers av Bringebruden
Läst 427 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2012-01-22 21:00



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Bringebruden
Bringebruden