Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Texter av Tankens Fotografi [victoria regina]

~*~

Med en winnebago över vintergatan
varje stjärna en kristall utav frusna tårar
och tår får vårkällans första vatten

                        *  [Via Lactea Galaxias]

texter av tankens fotografi
formar innerlighetens solmogna druvor
sötare än barnaårs sockerärtor

                        *  [Gloria in Excelsis]

smyckade med äpplen utav guld
och röda pomegranates
doppade uti den blå månskäran

                        *  [la Luna Laguna]

kinesiska vaser svävar upp från den rasande murens ruiner
av de återställda plundrade templen

                         *  [Pax vobiscum]

intarsia på parkett, på skåpen, på borden
ornamentala uti idet i muséet 
av de senaste designidéerna

                          *  [Lumen Mundi]

den harmoniserande musiken går på loop genom maskhålen
den gamla musiken genom rymden av den nya synthesizern

                          *  [Musicae el quanto]

husbilen blir till husbåt och svävar ner i
slottsträdgården och ut över näckrosdammens
grönskande vatten

                          *  [victoria regina]

där väntar sedan bibliotekets alla första utgåvor
av historiens klassiker
och av historien som inte nedskrivits än

                          *  [et in Saecula Saeculorum]

LPWJ 10-11/03/11

 

Noter:

victoria regina ;  jättenäckros http://sv.wikipedia.org/wiki/Jättenäckros

Via Lactea Galaxias ;  vintergatan på latin och grekiska sammanbundna

Gloria in Excelsis ; ära vare skaparen

la Luna Laguna ;  månens lagun

Pax vobiscum ;  frid vare med er, ett vanligt munkuttalande

Lumen Mundi ;  ljus över världen, mitt gamla ockulta motto i brev o.dyl.

Musicae el quanto ;  musik i kvant, en parafras på musicae el canto som betyder visa

et in Saecula Saeculorum ; i evigheternas evighet, avslutningen på den katolska mässan

 




Fri vers (Modernistisk dikt) av L Patrik W Johansson VIP
Läst 1259 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2011-03-11 04:56



Bookmark and Share


  Lynx63 VIP
Dina ord flätar sig in i bilden
Med en helhet som berör
2012-11-15

  Bibbi VIP
Grattis till placeringen "MEST BOKMÄRKTA DENNA VECKA" fast lite sent.
Hängde inte riktigt med i svängarna men "bättre sent än aldrig" tänkte jag, eller hur?

Håller med Ann i övrigt.
2011-03-14

    ej medlem längre
Ett underbart skaldat verk med ett vackert budskap!


"Med en winnebago över vintergatan
varje stjärna en kristall utav frusna tårar
och tår får vårkällans första vatten

texter av tankens fotografi
formar innerlighetens solmogna druvor

Lumen Mundi ;

et in Saecula Saeculorum ;"



@nn
2011-03-11
  > Nästa text
< Föregående

L Patrik W Johansson
L Patrik W Johansson VIP