Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jakten på en längtan efter drömmarna


Det finns inga gator kvar
inga fötter att gå med
stegen saknas dig
luften gör ont att andas
ser du mig?
ser du mig inte?


du har ingen gata kvar
du trodde gatan var din
att du hade ditt kvarter kvar
men det var det som hade dig
det höll dig kvar alldeles för länge
för att drömmen skulle bli sann


men det största misstaget var att tro att det redan
var försent, eller kanske
att fortfarande tro det
att du är lämnad
fastän det är du, som för länge sedan
gav upp dig själv


du dricker ditt kaffe
ensamfika kallar du det
du bjuder dig själv på en kaka
nästa kaka tar du bara
det finns ingen som kan säga emot
ändå..


”Där våra svarta floder rinner
under berg av tungsinthet
till oss som aldrig vinner
vi som bara slet och slet”
den dikten betyder ingenting längre
självklarheter brukar sällan det




Fri vers av Herr Ångest
Läst 512 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2011-03-11 11:55



Bookmark and Share


  Pimsan Ivarsson
väldigt djuplodande text.
man får tänka efter.
har jag uppfattat rätt?

Jakten på drömmarna
(som att alltid ex jobba för att få något
materiellt)
slukar de riktiga drömmarna
(som färdas i livet och av livet)
och försent märker
huvudpersonen att den är
tom på liv
för att den ägnat sig
åt konstgjord andning/konstgjort liv
2011-05-25

  Karina"Kia"
Du Herr ångest är ju kanon..du gör mig glad och du skriver av sånger en text..
Lläs,lyssna och känn
"Lyckliga gatan du finns inte mer
du har försvunnit med hela kvarter
Tysnat har leken,tysnat har såmgen
högt över marken svävar betongen

När jag kom åter var allt så förändrat
trampat och skövlat,fördärvat och skändat

Skall mellan dessa höga hus en dag
.......
Nu när Du finns har du levrrerat en snygg dikt!
Impad*Tummen upp*
2011-04-14

    svarta ängeln
Känslorna ryser av de bilder du bildar med dina ord..

Mörk,
och sjukt vacker.
2011-03-22

  La Magnólia VIP
Ett starkt vemod .. nästan en uppgivenhet ...
2011-03-11

  F.
Du målar vemodets färger, likt en mästare. Läckert!
2011-03-11

  Annie b'larsson VIP
Det där du skriver:

"du trodde gatan var din
att du hade ditt kvarter kvar
men det var det som hade dig"

...
det där känner jag igen.

Man kanske borde flytta oftare?

En tung text, svart.
Jag gillar att du vågar skriva om det svarta i tillvaron.
2011-03-11

  Ninananonia VIP
Fin vemodig dikt!
Längtansfull!
2011-03-11

  Fru Intighet
Åh, fint.
Du är så duktig!
2011-03-11
  > Nästa text
< Föregående

Herr Ångest