Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Eko


Vi är inte samma människor idag
men vi är ändå likadana som då

jag är ingen fatalist
även om mitt tal må vara ödesmättat

om vi inte hjälper dem i nöd
kommer vi snart själva befinna oss i nöd

låt oss inte stava demokrati med död igen
död som i passiv, avvaktande, försiktig

det är en ny värld nu säger du
samma kamp och samma behov säger jag

när kanoner sjunger överröstas våra röster
friheten håller andan i väntan

demokratin kommer att förlora
om vi lämnar den till sitt eget öde

om vi inte hjälper andra att försvara friheten
som om vi försvarade vår egen




Fri vers av Herr Ångest
Läst 263 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2011-03-11 15:58



Bookmark and Share


  Karina"Kia"
Rätt i tid!

Men förklara för mig
Demokrativ
In i detta Tideliv?!

Förändringar stort i mitt livsperpektiv,superlångt,från Då och nu..snabba förändringar!
2011-04-14

  Fransisca Ferlin
Mycket bra text, innehållet är träffsäkert och samtidigt är det bra flöde och tempo. Femte versen och framåt är galet bra, otroliga.
"demokratin kommer att förlora
om vi lämnar den till sitt eget öde."

Mitt i prick.
2011-03-13

  Annie b'larsson VIP
Bra du tar upp det här. En mycket aktuell text.
Mina tankar går till människorna i nordafrika, som kämpar för sin befrielse. Libyen...där skriker folk på hjälp eftersom Kadaffi inte drar sig för att mörda sitt eget folk, hellre än att inse att hans tid är ute.
Vilken skam, att vi inte hjälper dem när de vädjar till oss.
Var är kung Carl Gustafs kanoner nu?? De vi så gärna säljer till fattiga krigförande länder. Har Kadaffi den tro?
Mördar han sitt folk med svenska vapen tro?
Var är FN, EU och USA nu?
Vad hindrar nu?
Oljan?
2011-03-11
  > Nästa text
< Föregående

Herr Ångest