Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Då friden la sig i hennes själ


I kapellets enkla sal
satt hon,
den åldrande kvinnan,
på den hårda träbänken
dit solen strålar
letat sig in genom en glugg
i den grå stenväggen
Hela dagen satt hon där
tålmodigt väntande
tills solens strålar byttes mot
månens sken
Detta himmelska ljus
som under ett ögonblick
lyste upp hela universum
värmde upp kvinnans frusna själ
och fick friden att lägga sig
i hennes trötta kropp
och i hennes hjärta
Insikten om meningen
med hennes liv
kom till henne
och hon var äntligen
redo att vandra hem





Fri vers av Nic
Läst 310 gånger
Publicerad 2005-12-16 22:22



Bookmark and Share


  rebecca d
så vackert...tänk om denna hängde på ålderdomshemmen...för då är det lätt vandra vidare..när Gud och Livet kommit till hjälp o allt blir frid...

avrundad, mjuk
2005-12-17

  prinscess VIP
ser en längtan hos den åldrande tanten att få sin vila
du berättar så bra
mycket bra skrivet min vän
du får högsta betyg av mig
2005-12-16
  > Nästa text
< Föregående

Nic
Nic