Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bruket att i gudstjänsten tända ett ljus för nyligen insomnade..


Litet ljus

Solemna
sorgtvagna ansikten
klargjorda i ett litet
stearinljus sken
vid ljusbäraren


två familjer
vandrar igenom
sorgens dag för dag
och nyss förlidna natt
jag ser dem, tårarna deras
nödgar mina egna


osökt tänjer
sig obekväm fråga
in i tankens minfält
'vem tänder ett ljus för mig?'
'vem talar äntligen, nästan bara,
väl om mig?
'vem kommer ihåg att skratta
vid tanken på den glädje
jag trots allt berett


och än mer
vem lyser upp min tid
medan jag kan höra klockans slag
vem skjuter upp mörkret
med sitt ljusa leende
vem talar till mig
medan jag 'ännu hör'


'ännu hör' till
de otända ljusens människor
ännu finns
bland dem som
tänder ljus åt andra.





Fri vers (Fri form) av Björn Donobauer
Läst 2211 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2011-03-13 13:07



Bookmark and Share


  Minkki VIP
självrannsakan, känns dikten som. Frågor kan inställa sig utan att de behöver få ett svar, inte sant? Ha en uppgift ändå?
2011-03-13

  cilax VIP
Vi som inte är döda, i alla fall fortfarande rör på oss, kanske kan bilda en intresseförening som värnar om vår rätt att inte glömmas

Du beskriver känslan träffande, med vemod och genom ett flor av dödslängtan. Starkt
2011-03-13
  > Nästa text
< Föregående

Björn Donobauer
Björn Donobauer