Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

DET GRYR I ÖKNEN

Öknens nattliga himmel
indigoblå
stjärnorna i tusental
glimmar på himlavalvet,
som bleknar.

Gryningen skiftar i guld.
Solen som en kulblixt
dyker upp.
Kameler med stolta huvuden,
oasens gröna palmer
badar i solstrålarna

Bakom öknens ändlösa fjärran
tillströmmar ett oroligt intensivt ljus.
Öknen glöder snart ockragul.
Palmerna är fulla av liv,
fåglarna skrattar,
beduinerna börjar en ny dag.




Fri vers av Heikki Hellman
Läst 235 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-03-18 10:29



Bookmark and Share


    ej medlem längre
En vacker metafor för vad som nu händer i Nordafrika. Ja, låt oss hoppas att det gryr i öknen!
2011-03-18

  Minkki VIP
Väldigt visuell - skön!
2011-03-18
  > Nästa text
< Föregående

Heikki Hellman
Heikki Hellman