Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bodde på landet i Elimä i Kymmenedal 1978-85 och hade alla möjliga djur på vår gårdsplan och i fähuset. Pelle och pepparn levde på riktigt en gång!


PELLE OCH PEPPARN

Ett fascinerande kattpar.
Fängslar!
Pelle en morotsröd katthane.
Pepparn bara becksvart
Skaparen fällde en bläckflaska över den
endast näsan snövit.

När det till slut efter vintern följer vår
tjuter hanen Pelle
i mars månskensnatt
liksom den bästa basrösten!

Pepparn
en liten, pigg, rund kattstumpa,
en nätt skönhet,
den tjuter ej gnäller ej
endast spinner stilla.

Två ludna bollar slöar, dåsar
på spisens kant stilla.
Vaksamma öron lyssnar,
granskande knappögon iakttar
ljud, rörelser på gården.

© Heikki Hellman




Fri vers av Heikki Hellman
Läst 214 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-03-18 18:31



Bookmark and Share


  Linda CH VIP
Mysig text! Jag känner din kärlek till dina katter.
2011-03-18

  aol
gillas bra skriftat,
2011-03-18
  > Nästa text
< Föregående

Heikki Hellman
Heikki Hellman