Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Present


har en ny vänförfrågan
på facebook

en neger
inget ont om negrer
vet bara inte vem han är

jag sitter och leker
med den smältande stearinen

formar figurer
till könsorgan

tar en klunk av den beska 3,5an
den billigaste
i stan

euroshoppers jordnötter

EU:s normaliserade
raka morötter

läser fjortis-poesi
på poeter.se
och av vinpimplande
kulturtanter
i lila koftor

några gamla
konsertplanscher
inramade på väggen
framför mig
i mestadels rosa

3 foton på blod
bredvid min dotters teckningar

tomburkar
som om ett par dagar
ska försörja mig
med ett nytt paket blåa L&M

endast 3 ljus kvar
sen blir det mörkt
sen blir det kallt
jag har inte betalat elen

en snusdosa
och 4 nikotinplåster från 2005
när jag senast försökte sluta

en blockflöjt i bokhyllan
som jag fick för 50 spänn
på loppis inklusive en notbok

har kvar mitt gamla
8-bitars-nintendo
med boxningsspel och ice-climber
MS-röj på PC:n

mina tider
måste fan vara nån slags rekord
men hur vet man det?

googlar efter ackorden
till foo fighters-låtar
tänkte bli gatumusikant

någonstans söder om stan
så folk inte känner igen mig
så det slipper bli genant

jag kände igen en snubbe
från mina AA-möten
nån som blivit blåst
av en fuskbyggare
på tv

och min gamla fröken
i engelska
var med i "vem vet mest"
med rikard olsson

hon visste inte mest
hon visste ingenting
jag gillar inte rikard olsson
jag gillar inte per morberg

jag gillar
verkligen inte per morberg
hellre i så fall...

det mesta

tänder min sista cigarett
knäcker den sista folkölen
och funderar över
hur jag ska lyckas somna
det är ju ändå fredag

har redan sett alla filmer
läst alla böcker
tagit alla piller
skuttat 60 varv
på mitt hopprep
och lyft mina hantlar till leda

har druckit roiiboste
och runkat när jag
tänkt på dig

sniffar i mig
en limtub
mina tuschpennor och tändaren
så jag slocknar...

äntligen

god natt















Fri vers av Staffan Welroos VIP
Läst 281 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-04-25 18:48



Bookmark and Share


  Razor Johansson
Ja hellre det mesta. Jag vill minnas att jag gjorde lillröjarn på sex sekunder en gång. Men det är klart, minnen är jag bra på att redigera.

Tack för den här presenten i alla fall.
2011-04-26
  > Nästa text
< Föregående

Staffan Welroos
Staffan Welroos VIP